15:00 - 19:00
Kerkplein

Urban Talent: ‘Voor de city’ + Open Mic & Open Canvas

Urban Talent: 'Voor de city' + Open Mic & Open Canvas

Urban Talent:   ‘Voor de city’ + Open Mic & Open Canvas

De op-en-top hip/hop sensatie binnen de Hoornse Stadsfeesten, gehost door stadsdichter Levi Noë, Jonathan Hoost en Tommie Roos, in samenwerking met de Creative Life Foundation uit Alkmaar.

OPEN MIC
Ben je zelf rapper? We hebben een open mic waarbij je uit 3 beats kunt kiezen en een free-style rap kunt geven. Leef je 2 minuten uit, wij nemen het op en je krijgt het digitaal. En nee, je kunt de beats niet van te voren horen, laat je verrassen. Het is tenslotte free-style.

OPEN CANVAS
Ben je zelf schilder of graffiti artiest?
Beeldende activiteit voor een complete culturele ervaring tijdens de Stadsfeesten op het Kerkplein op 15 juni.

Het Kerkplein staat tijdens de Stadsfeesten 2024 in het teken van Hiphop. Deze culturele beweging wordt niet door iedereen gewaardeerd. Zonde en onterecht! Want Hiphop is véél meer dan je op het eerste oog
ziet en hoort. Sterker nog, het zou nog wel eens de meest creatieve vorm van muzikaliteit kunnen zijn, geliefd bij een scala aan subculturen.

Hiphop is maatschappijkritisch, experimenteert met ritme, doet yoga met taal, en verlegt grenzen in
muziek, dans, woord én beeld. Hiphop verbindt. En dát gaan wij laten zien op het Kerkplein op 15 juni.

We werken samen aan één groot doek, waarbij we ons baseren op de odes aan Hoorn die worden ingezonden voor het event in de Oosterkerk op vrijdag 14 juni. We pikken hier kernwoorden uit die ons
raken en die we samen dragen. De verbeeldingen van de kernwoorden komen als een collage in verf op het
canvas. Alle schrijvers van de inzendingen nodigen we uit te komen schilderen en daarnaast vragen we actief het publiek om mee te helpen. In dit kunstwerk is er ruimte voor iedereen. Zo onderzoeken we wat
ons verbindt en waar Hoorn vandaag de dag voor staat.

Niamh mcCullough en Susanne Edam van Kunstkantoor Bild nemen de organisatie van deze activiteit op zich. Zij zorgen voor materiaal, bereiden in aanloop naar het event een ruw ontwerp voor op het canvas aan de hand van de inzendingen, betrekken op 15 juni omstanders bij het maakproces en gaan gesprekken aan met het publiek.

Voor the city
Zeven getalenteerde jongeren uit Hoorn hebben de handen ineengeslagen en een gezamenlijke rap project gemaakt, genaamd Voor De City. In een periode van negen weken hebben de jongeren intensief samengewerkt onder begeleiding van stadsdichter Levi Noë, rapper en fotograaf Jonathan Hoost en producer Tommie Rose in de Talentenplaats bij Manifesto.

15:00 Opening door DJ Stush
15:20 Creative Life Foundation Showcase

16:20 Open mic: Kies een beat en free-style je rap.

17:00 Wallplug Artist Showcase

17:45 DJ Deepu

18:00 Voor de city
Live performance, gehost door Beavy:

18:00 J!m & Bas
18:15 Jerra & Chippa
18:30 EP presentatie
18:45 DJ Deepu

De stadsfeesten volgend jaar weer?

De Hoornse Stadsfeesten maakt geen winst en is een non-profit organisatie die compleet afhankelijk is van donateurs, sponsoren, vrijwilligers én van jouw euro. Dit allemaal omdat samen zoveel leuker is en écht iedereen kan genieten van een een prachtig weekend.