Over de Hoornse Stadsfeesten

Het tweede weekend van juni is de binnenstad van Hoorn het decor voor een van de grootste, gratis toegankelijke festivals van West-Friesland, namelijk de Hoornse Stadsfeesten. Drie dagen lang kan je genieten van live muziek, dans en theater. Het programma is breed en gevarieerd, met gemiddeld 100 acts verdeeld over ongeveer 10 locaties, wat maakt dat de Hoornse Stadsfeesten een festival is voor jong en oud. In 2018 vierde de Hoornse Stadsfeesten haar 20 jarig jubileum.

De activiteiten van de Hoornse Stadsfeesten vinden plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Hoorn zowel binnen als buiten. De bekendste buitenlocaties zijn de Roode Steen, Kerkplein, Dubbele Buurt, Veemarkt, Koepoortsplein en Spoorstraat.

Een van de dingen die de Hoornse Stadsfeesten uniek maakt is dat de gehele organisatie in handen is van tientallen vrijwilligers. Met elkaar vervullen zij taken als de productie, de programmering, het werven van sponsoren, de communicatie, de coördinatie van de vrijwilligers en nog veel meer. Een team zeer gedreven mensen die geheel belangeloos zich inzetten om voor Hoorn en de wijde omgeving een geweldig festival neer te zetten.

Het andere wat de Hoornse Stadsfeesten uniek maakt is dat het festival geheel gratis te bezoeken is. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door verschillende gemeentelijke subsidies, sponsors en partners. En dat is dan ook precies de reden waarom wij nu bij u aan kloppen met de vraag of u zich aan wilt sluiten bij de Stadsfeesten en een bijdrage wilt leveren aan het mooiste, een van de grootste en gratis toegankelijke festival van West-Friesland.