20:00 - 22:00
Oosterkerk

Stadsdichter Hoorn + Hoornse Stadspoetry Slam

Stadsdichter Hoorn + Hoornse Stadspoetry Slam

Stadsdichter Hoorn + Hoornse Stadspoetry Slam

Stadsgedichten van jongeren

Voordat de Poetry Slam begint dragen jongeren tussen 20.00 uur en 20.30 uur zelfgeschreven stadsgedichten voor met een Ode aan Hoorn

Poetryslam

Ook dit jaar organiseren de Stadsfeesten en de Hoornse stadsdichter Levi Noë een Poetry Slam. In verschillende rondes mogen dichters/artiesten/woordkunstenaars hun werk voordragen. Het publiek bepaalt wie er met de winst vandoor gaat.

Elke deelnemer heeft in de eerste ronde 3 minuten tijd, met een uitloop van 30 seconden. Nadat alle dichters in een ronde aan de beurt zijn geweest is het aan het publiek om te bepalen wie er door mag naar de volgende ronde. Je mag als publiek zoveel stemmen als je wilt. Bij de volgende ronde gebeurt hetzelfde totdat er twee overblijven. Dat wordt de battle genoemd.

Twee dichters dragen voor een bepaalde tijd (7 minuten) omstebeurt werk voor, de ene begint en de ander eindigt. Het mag en wordt gewaardeerd als de gedichten over de ander of de battle gaan, maar is echt niet noodzakelijk. Daarna stemt het publiek weer en wordt de winnaar uitgeroepen.

Deelnemers:
Ifar van Roodselaar
Lieke Bij ‘t Vuur
Thirza van Kampen
Ronald Nachtraaf Kloosterman
Femke Hogenhout
Amber Alma
Ash Hofmeijer
Max Vleerlaag

De stadsfeesten volgend jaar weer?

De Hoornse Stadsfeesten maakt geen winst en is een non-profit organisatie die compleet afhankelijk is van donateurs, sponsoren, vrijwilligers én van jouw euro. Dit allemaal omdat samen zoveel leuker is en écht iedereen kan genieten van een een prachtig weekend.