Kunst & Cultuurprijs

Na 16 jaar is terug van weggeweest: de Hoornse Kunst en Cultuurprijs. Deze prijs voor grote cultuurverdiensten, werd voor het laatst in 2003 uitgereikt aan Jazz Affairs. Wethouder Bashara ziet de prijs, samen met de Feico de Leeuw-award voor jong talent, als een belangrijke manier om Hoornse cultuurinitiatieven in de spotlights te zetten.

Vanaf nu kent Hoorn dus 2 prijzen die culturele en muzikale initiatieven belonen. De Feico de Leeuw-award werd vier jaar geleden in het leven geroepen door de Hoornse Stadsfeesten. De Hoornse Kunst en Cultuurprijs is een initiatief van de gemeente Hoorn. De prijzen worden om het jaar uitgereikt. Dit jaar is het de beurt aan de Hoornse Kunst en Cultuurprijs. Wethouder Bashara: ‘Een stad met zo’n rijk cultuurleven als Hoorn verdient gewoon een grote Cultuur-prijs.’

De Hoornse Kunst & Cultuurprijs is een oeuvreprijs voor een persoon, groep of organisatie die zich, meestal op vrijwillige basis, inzet(te) voor de kunst en cultuur in de ruimste zin van het woord. Ook landelijk doorgebroken artiesten en kunstenaars komen in aanmerking voor de prijs als in hun werk en carrière blijkt dat de stad Hoorn een belangrijke inspiratiebron is.

Een deskundige jury kiest de winnaar uit een shortlist die is samengesteld door alle culturele organisaties die betrokken zijn bij Cultuur Hoorn en de afdeling Kunst en Cultuur van de gemeente Hoorn.

De jury voor de Hoornse Kunst & Cultuurprijs

• Wouter Hakhoff
(technisch voorzitter, geen stemrecht)
• Ger Laning 
(Beleidsambtenaar Cultuur Hoorn)
• Samir Bashara 
(Wethouder Kunst & Cultuur)
• Jaap Stiemer
(NHD)
• Paul Groot 
(Bibliotheek Hoorn)
• Lydia Thijssen.
(Op Roet, Blauwe Schuit).

Bovenstaande jury is onder voorbehoud.

De Feico de Leeuw-Award


De Feico de Leeuw-Award is een aanmoedigingsprijs voor een persoon of organisatie die zich in het afgelopen jaar heeft ingezet om regionale muzikantente stimuleren, te ondersteunen en/of een bijzonder podium te geven zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.De winnaar is, aldus de Hoornse Stadsfeesten, een meerwaarde voor de muziekscene in Hoorn en omstreken.

De award wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die nog aan het begin staat van zijn of haar activiteiten. De Hoornse Stadsfeesten hoopt deze persoon of organisatie zo te stimuleren door te gaan met de activiteiten. Niet alleen door een prijs uit te reiken, en daardoor verdiende aandacht te genereren, maar ook door deze persoon/organisatie in de volgende editie een podium te bieden voor zijn activiteiten.

De jury voor de Feico de Leeuw-Award

Wouter Hakhoff
(technisch voorzitter, geen stemrecht)
Theo Viset
(Hoornse Stadsfeesten)
Cynthia Dekker
(Schouwburg Het Park)
Winnaar Vorige Editie Feico de Leeuw-Award
Faralda Houthuijsen
(NHD)
Maartje Brand
(Cultuur-organisator)
Ron Dol
(Hoorn Kunst & Cultuur/Hier)

Bovenstaande jury is onder voorbehoud.