13:00 - 13:30
Westfries Museum - bovenzaal

Levi Noë (stadsdichter Hoorn) + Hoornse Stads Poetry Slam 2023

Levi Noë (stadsdichter Hoorn) + Hoornse Stads Poetry Slam 2023

Levi Noë (stadsdichter Hoorn) + Hoornse Stads Poetry Slam 2023

Levi Noë + Open podium Poëzie Talent + Hoornse Stadspoetry Slam 2023 + Open Podium Poëzie Talent

Levi Noë (stadsdichter Hoorn):
Sinds 2021 is Levi Noë stadsdichter van Hoorn. Onlangs werd zijn stadsdichter termijn door de gemeente Hoorn verlengt tot en met 2026. Om dit te vieren draagt Levi live een aantal stadsgedichten voor.

Hoornse Stads Poetry Slam:
Vorig jaar organiseerde Levi samen met de Hoornse Stadsfeesten de eerste Stadspoetry Slam. En omdat het zo ontzettend leuk was doen we het dit jaar opnieuw in het Westfries Museum XL.

In een Poetry Slam mogen dichters/artiesten/woordkunstenaars in verschillende rondes hun werk voordragen. Het publiek bepaalt wie er met de winst vandoor gaat.

Elke deelnemer heeft in de eerste ronde 3 minuten tijd, met een uitloop van 30 seconden. Nadat alle dichters in een ronde aan de beurt zijn geweest is het aan het publiek om te bepalen wie er door mag naar de volgende ronde. Je mag als publiek zoveel stemmen als je wilt. Bij de volgende ronde gebeurt hetzelfde totdat er twee overblijven. Dat wordt de battle genoemd.

Twee dichters dragen voor een bepaalde tijd (7 minuten) omstebeurt werk voor, de ene begint en de ander eindigt. Het mag en wordt gewaardeerd als de gedichten over de ander of de battle gaan, maar is echt niet noodzakelijk. Daarna stemt het publiek weer en wordt de winnaar uitgeroepen.

Open poëzie talenten podium:
Een plek waar jongeren tot 27 jaar kunnen voordragen uit eigen werk met gedichten, spoken word of rap. Aanmelden hiervoor kan bij stadsdichter Levi Noë.