Ook dit jaar op 15, 16 en 17 juni 2018 staat Hoorn weer bol van de muziek. Tijdens de Hoornse Stadsfeesten staan in de hele stad podia voor de ruim 100 acts die de duizenden bezoekers gaan entertainen. Om dit evenement goed neer te kunnen zetten, heeft het bestuur wel wat hulp nodig. Het zoekt dan ook nog enthousiaste vrijwilligers.

Locatie- en podiummanagers
Als vrijwilliger help je één of meer dagen of dagdelen op of rond de podia. Bijvoorbeeld als locatiemanager of podiummanager. Deze twee zijn de hoofdverantwoordelijken op de locatie. De podiummanager óp het podium, de locatiemanager rondom het podium. Robert Viset is al jaren achtereen locatiemanager op het Kerkplein: ‘Het voelt echt als ‘mijn plein’ en wat ik ieder jaar weer het mooist vind, is al die blije gezichten. Bij de bezoekers, bij de bands en bij het team.’

Stagehands en runner
Op en rond de podia zijn het verder de stagehands die het uitvoerende werk doen. Zij helpen de bands bij het voorbereiden van hun optreden en zijn de linker- en rechterhand van de podium- en locatiemanagers. Tom Nieuweboer was twee jaar geleden voor het eerst stagehand op het Roode Steen podium. Hij vertelt dat hij er vooral voor de sfeer bij is: ‘Die is echt enorm gezellig, met al die verschillende soorten muziek van allerlei artiesten. Als stagehand had ik vooral ’s avonds af en toe echt kippenvelmomenten als ik zag hoe vol het plein voor het podium stond.’

Naast de podiumgebonden vrijwilligers zoekt het bestuur bovendien ‘runners’ die van hot naar her ‘runnen’ om alle voorziene én onvoorziene klusjes op te knappen.

Op- en afbouwers en beveiligers
Tenslotte is er behoefte aan mensen die willen en kunnen helpen bij het opbouwen van de podia op vrijdagmiddag en bij het afbreken op zondagavond en maandagochtend. Ook vrijwilligers die kunnen helpen bij het toezicht houden bij de podia, vooral op de drukke avonden, zijn van harte welkom.

Aanmelden
Houd je van muziek en lijkt het je leuk om voor 60.000 mensen een geweldig evenement neer te zetten met ruim 100 acts? Geef je dan snel op en schrijf je in op de aanmeldpagina.