Woensdag 28 maart werd door Arie Grande, manager MKB, en voorzitter Theo Viset het hoofdsponsorcontract tussen Rabobank West-Friesland en de Hoornse Stadsfeesten getekend, wat betekent dat de Rabobank zich de aankomende drie jaar als hoofdsponsor aan het evenement verbindt. Een versterking van een reeds bestaande samenwerking; de afgelopen jaren was Rabobank West-Friesland ook al hoofdsponsor van de Hoornse Stadsfeesten.

 

Viset zegt: “Wij zijn ontzettend blij de samenwerking met Rabobank West-Friesland weer te verlengen. De Rabobank is niet alleen sponsor maar denkt en doet graag actief mee bij het verwezenlijken van creatieve ideeën. Rabobank West-Friesland ondersteunt verschillende projecten die bijdragen aan een sterkere lokale samenleving, wat door de keuze om opnieuw hoofdsponsor van de Hoornse Stadsfeesten sterk tot uiting komt. Het is namelijk precies wat het bestuur en de vrijwilligers van de Hoornse Stadsfeesten voor de stad Hoorn voor ogen hebben; een evenement organiseren waar iedereen uit Hoorn en ver daarbuiten samenkomt met als grootste gemene deler: liefde voor muziek, kunst en cultuur. Een festival voor iedereen, jong en oud.”.

 

Grande: “Tijdens de Hoornse Stadsfeesten leggen we de verbinding tussen verschillende projecten en doelgroep. Maar allemaal met hetzelfde doel: cultureel Hoorn op de kaart zetten!”.

 

Naast het sponsorschap van Rabobank West-Friesland gaan de Rabobank en de Hoornse Stadsfeesten niet alleen meer voor elkaar maar ook voor andere culturele instellingen en groepen betekenen. Zo zijn zij beiden betrokken bij Talent on Stage, een talentontwikkelingsprogramma in samenwerking met de Kunstbende en theater Het Park, waarbij jeugd in West-Friesland een podium wordt geboden, en wordt uitgedaagd, ondersteund en getraind om hun culturele talent maximaal te benutten. Behalve extra aandacht voor initiatieven voor de jeugd worden ook andere groepen, zoals bijvoorbeeld ouderen en minder validen, niet vergeten. Allemaal mooie en maatschappelijk duurzame plannen die in de komende 3 jaar verder tot uitvoer zullen worden gebracht.

Om met de woorden van de Rabobank te spreken: Growing a better world together.