De Feico de Leeuw-Award is een beeldje ontworpen door Marion Buis. Het is een muzieksleutel waarin de initialen van Feico de Leeuw zijn verwerkt. Het werd dit jaar voor de vierdekeer uitgereikt, aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar zijn eigen talent en kwaliteiten op positieve wijze heeft ingezet om regionale muzikanten, instrumentaal en vocaal, van amateurs tot professionals, op enigerlei wijze te stimuleren, te ondersteunen en/of een bijzonder podium te geven zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Bij de Award hoort een geldprijs van €250 om de activiteiten van de winnaar te stimuleren.

De Award is een aanmoedigingsprijs en wordt in die zin ook uitgereikt aan een persoon/organisatie die duidelijk nog aan het begin staat van zijn/haar activiteiten. De initiator van deze deze prijs, de Hoornse Stadsfeesten, wil hiermee aangeven dat de beloonde activiteiten een duidelijke meerwaarde voor de muziekscene in Hoorn zijn.

Door het uitreiken van de FdL-Award wil de Hoornse Stadsfeesten deze persoon/organisatie stimuleren en aanmoedigen om hiermee door te gaan. Niet alleen door een prijs uit te reiken, en daardoor verdiende aandacht te genereren, maar ook om deze persoon/organisatie in de volgende editie een podium te bieden om zijn activiteiten ten toon te stellen.

Zondag 17 juni reikte wethouder Samir tijdens de Hoornse Stadsfeesten de Award uit aan winnaar Jesper Huisman!

• Winnaar 2015: Martijn Bos.
– Voor de wijze waarop hij vele activiteiten van Feico de Leeuw wist over te nemen en van een nieuwe impuls voorzag.

• Winnaar 2016: Irma van der Lubbe.
– voor haar activiteit De Volgspot waarmee zij op innovatieve wijze zangers en zangeressen zowel een podium als een opleidingstraject aanbood door deze te koppelen aan plaatselijke bands, coaches en organisaties.

• Winnaar 2017: Richard Spoelstra
–  met een groot hart voor popmuziek. Bekend van het vrijfestival dat hij drie jaar geleden opzette.