Tijdens het 20 jarig bestaan van de Hoornse Stadsfeesten wordt voor de 4e keer de Feico de Leeuw Award uitgereikt.

Op zondag 17 juni om 17.00 zal op het podium van de Roode Steen wethouder Samir Bashara de prijs uitreiken aan een van de 3 genomineerden.

De genomineerden zijn:  

 

 

 

Jesper Huisman
Muzikant, docent, sessie-leider backstage

Nominatie voor het organiseren en leiden popsessie backstage.

Motivatie

Jesper Huisman is zich aan het ontwikkelen tot één van de toonaangevende muzikanten van de stad Hoorn. Het bijzondere aan Jesper is dat hij daarnaast ook dienstbaar is aan vele andere muzikanten, beginnend of gevorderd, amateur of beroeps. Zowel als begeleider, coach als producer ondersteunt hij vele andere musici. Zijn kwaliteiten als muzikant maar vooral ook coach komen allemaal samen in de sessies die hij maandelijks organiseert in muziekcafé Backstage. Dit doet hij alweer enige jaren. De manier waarop Jesper deze sessie leidt zorgt ervoor dat elke langskomende muzikant zich veilig voelt om het podium op te gaan. De innemende, muzikale en open wijze waarop Jesper iedereen een kans geeft stimuleert iedereen om zijn muzikale grenzen te verleggen. Hierdoor is deze sessie naast een gezellige avond ook een broedplaats geworden voor nieuwe initiatieven, samenwerkingen en muzikale avonturen. Het is al een hele opgave om een kwaliteitssessie in een stad als Hoorn structureel te organiseren; zorgen dat het ook een meerwaarde wordt voor de muzikale ontwikkelingen in deze popstad is echter een bijzondere verdienste. De jury herkent veel van de missie en kwaliteiten van Feico de Leeuw in Jesper en daarom krijgt Jesper een nominatie voor de Award die naar Feico is vernoemd.

Muziekcafé JP Coen 
Café met veel live-muziek 

Nominatie voor structureel ondersteunen vele amateur-initiatieven op gebied muziek.

Motivatie

JP Coen is naast een gezellig café ook al jarenlang de huiskamer voor vele Hoornse amateur-initiatieven op het gebied van muziek. Het befaamde Café Chantant heeft er al tien jaar zijn vaste zondag. Het door Feico de Leeuw opgestarte podium voor beginnende en gevorderden zangers kan in dit café altijd rekenen op onderdak en ondersteuning. Ook het succesvolle Spot On vindt altijd een welkom podium op deze locatie. Daarnaast kan elk beginnend muzikaal initiatief of organisatie op een luisterend oor rekenen bij de eigenaren van dit café. Van benefiet tot Hollandse avond, van wervingsconcert tot opening van de Stadsfeesten. Het is daarbij bijzonder dat JP Coen zich ook altijd persoonlijk inzet om het gebodene goed voor het voetlicht te laten treden door te zorgen voor professioneel licht en geluid en mee te denken over de logistieke organisatie. Het is vooral het jarenlange commitment dat JP Coen aan deze initiatieven geeft dat de jury imponeert. Dat juist een commerciële onderneming, ook in mindere tijden, de missie heeft om het muziekleven in Hoorn te blijven ondersteunen levert ze deze nominatie op.

Open Podium Pakhuis (in persoon zakelijk leider Irma Sijs)
Klein theater met grote impact.

Nominatie voor het organiseren Open Podium 

Motivatie 

Theater Het Pakhuis, en in het bijzonder de artistiek leider Irma Sijs, organiseert al vele jaren het Open Podium. Een avond waarop iedereen die maar wil, haar of zijn creativiteit kan uiten voor een aandachtig en luisterend publiek. Er is muziek, dans, cabaret, toneel en alles wat daar op kan lijken. Het theater zorgt ervoor dat ook deze avond in een ideale theatersetting plaats vindt, intiem met goed geluid en licht. Voor zowel de professionele staf als de vele vrijwillige medewerkers is deze ad hoc-voorstelling net zo heilig als alle andere voorstellingen. De sfeer tijdens deze avonden is uniek te noemen, dit door het brede scala van artiesten dat er langs trekt: van absolute beginner tot doorbrekende talent. Het publiek smult van het onverwachte, het onbekende en vooral het onbeschaamde. Het Open Podium gebruikt het theater zoals theater bedoeld is, een plaats waar alles samen kan komen of alles uit elkaar kan vallen. Wie wel eens een avond heeft meegemaakt weet dat het verslavend is, zelden voel je je als publiek meer betrokken bij de artiest. Geniet je samen van het mooie en leef je mee met alles wat niet bedoeld bleek. Juist deze onconventionele theatersfeer, het ongemakkelijke maar tegelijk ook het verbindende, staat helemaal in de geest van Feico de Leeuw, vandaar deze nominatie.